Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Petracho

|
Пуснато на: 03 Януари 2007 22:07 Заглавие: Лоша организация |
|
|
Става въпрос за утрешното ни участие на Новогодишния музикален фестивал в НДК (04.01.2007).
За спектакъл, който в 19:00 часа трябва да се стане около 06:00 часа, защото тръгването е в 08:00 часа, заради репетиция, която е в 11:00 часа.
След това висенето (или скитането - кой както реши) ще ни скапе, а иначе от нас ще се очаква качествена продукция.
Независимо от причините за такава разстановка на деня, ние (оркестър, хор, балет) сме тези, които го "отнасят".
Заприличва на ден от турне с дълъг преход, с тази разлика, че разстоянието не е голямо - около 150km. И тъй като това се случва у нас - в България - излиза, че е по-зле.
На добър час! _________________
Духовната храна не е ядене.
Яденето е най-добрата храна.
Последната промяна е направена от Petracho на 05 Януари 2007 1:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

Регистриран на: 06 Дек 2004 Мнения: 982 Местожителство: Loading Please Wait...
|
Пуснато на: 05 Януари 2007 1:35 Заглавие: |
|
|
Мрън мрън  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

|
Пуснато на: 05 Януари 2007 8:49 Заглавие: |
|
|
Абе аз също ставах в 6 сутринта и се прибрах в 1. Какво според теб можеше да се направи. Солистите предполагам са искали максимално време за почивка между репетиция и концерт. А както знаеш в операта те са важни. Айде сега нали стоя до Добринка в рейса трябва да си доволен И накрая във случая за концерта в София нямя закононарушение както в случаите които ти визираш. _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
Пуснато на: 05 Януари 2007 14:41 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм, че в операта солистите са важни, но не съм чувал за опера само от солисти - още повече, че в случая освен солисти има и оркестър, и хор, и балет, а когато те са уморени е налице предпоставка за повече от допутимите грешки и гафове, които и "звездното" присъствие трудно би туширало.
Освен това не смятам, че "занятието" е имало за цел да изтъкне солистите - за тази цел можеха да направят солов рецитал - едва ли би имало нужда от още три автобуса народ.
Моето "мрън-мрън" е за това, че можеше да се намери по-гъвкаво решение. Като например по-кратка репетиция, предвид това, да не се уморяват солистите - колкото да се настроят микрофоните. Ако солистите са имали нужда да минат нещо с оркестъра можеха да присъстват на репетицията предния ден (нито един от тях не дойде) - така щеше да се избегне по-дългата репетиция в деня на спектакъла.
Ясно ми е, че "мрън-мрън"-моренето ми е глас в пустиня, но го написах нарочно, с надеждата, че завбъдеще това би могло да бъде взето предвид, защото иначе оставяйки нещата така, те ще продължат по същия начин.
Накрая ще кажа, че това до кого съм седял в автобуса няма нищо общо с организацията на "турнето" и никой не може да си пише плюсове за това. Нещо повече, само на теб ще кажа: недоволен съм, защото само на връщане, и то не през цялото време седях на въпросното място  _________________
Яденето е най-добрата храна.
Последната промяна е направена от Petracho на 05 Януари 2007 15:04; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

|
Пуснато на: 05 Януари 2007 14:59 Заглавие: |
|
|
Всъщност от целия многословен пост само за едно си абсолютно прав, това че за нещата трябва да се говори и те да се назовават независимо дали някой ще каже "ти какво искаш бе" или ще има сърдити или ще има лицеприятни обяснения. Овчедушието и съгласяването с всичко води до "Пловдивска Опера" под управлението на Борислав Иванов - един от най-унизителните и черни периоди за музиканти в БГ. Независимо колко МАНГИЗИ годишно са правели те са си плащали за тях по един или друг начин.  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
Пуснато на: 05 Януари 2007 18:51 Заглавие: |
|
|
Лично аз смятам, че съм прав за всяка една написана от мен дума (защо иначе да пиша?!).
Добре е, че все пак отчиташ някаква истина в казаното от мен!
Но така или иначе всеки си има право на мнение.
Възможно е дори да има недоволни, че сме тръгнали късно и не са имали време да поскитат из столицата, или да погостуват достатъчно на роднини. Знае ли човек... _________________
Яденето е най-добрата храна. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

|
Пуснато на: 05 Януари 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
Petracho написа: | Добре е, че все пак отчиташ някаква истина в казаното от мен!
Но така или иначе всеки си има право на мнение.
Възможно е дори да има недоволни, че сме тръгнали късно и не са имали време да поскитат из столицата, или да погостуват достатъчно на роднини. Знае ли човек... |
Аз съм обективен как да не отчитам което си е истина А за скитането какво да ти кажа беше доста близо до мен един от тези  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|