|
Държавна Опера - Пловдив Форум
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Petracho

|
Пуснато на: 30 Ноември 2005 15:31 Заглавие: Инспектора на оркестъра... |
|
|
Когато на диригентския пулт е Георги Димитров, инспектора е непрекъснато наоколо и му напомня когато стане време за пауза, или край на репетицията.
Но къде беше днес, когато Абрашев младши ни държа 10 минути след обявения край на репетицията без да се усетим
Не му е за първи (че и за втори) път, когато си пресрочва времето.
Но вместо да се сконфузи или помоли за малко търпение, и дори позволение от наша страна, за да може да си довърши започнатото, дори да се извини че е продрочил времето, той употребява един единствен глагол - "ИСКАМ!" - няма "може ли да ...", "ще ми позволите ли да.." ......
Днес отново... _________________
Духовната храна не е ядене.
Яденето е най-добрата храна. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
Пуснато на: 01 Декември 2005 14:10 Заглавие: Re: Инспектора на оркестъра... |
|
|
Имам се доста търпелив и толерантен човек, но днес успя да ме изкара извън контрол до степен заекване.
Вече 50 мин. след края на репетицията все още се чуствам като презагрята тенджера под налягане със запушен клапан.
В симфонията на тати му ни спира на всеки 2-3 такта и започва почти винаги отначало, а Стабат матер го прецапваме като кална вада...
Жалко, защото солистките са добри, а още по-жалко е, че ние утре ще сме тези, които са с лице към публиката.
Най-жалко за мен е, че не е син и на Перголези - така би обърнал внимание и на тази част от програмата!
По стар си обичай не си организира времето и понечи да продължи репетицията, но днес не му мина номера...
А, всъщност щях да пропусна - инспектора влезе малко след 13:00ч. в залата, но седна да слуша - никаква реакция, че времето отдавна е просрочено, сякаш е в реда на нещата...
А бе, не'ам думи...
Това е единствения диригент в в 14 годишната ми оркестрантска практика, който систематично не си организира времето за работа, и също така постоянно и безочливо удължава репетициите, при това с императивно-капризен маниер... _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

Регистриран на: 06 Дек 2004 Мнения: 982 Местожителство: Loading Please Wait...
|
Пуснато на: 01 Декември 2005 17:45 Заглавие: Re: Инспектора на оркестъра... |
|
|
Petracho написа: | Имам се доста търпелив и толерантен човек, но днес успя да ме изкара извън контрол до степен заекване.
Вече 50 мин. след края на репетицията все още се чуствам като презагрята тенджера под налягане със запушен клапан.
В симфонията на тати му ни спира на всеки 2-3 такта и започва почти винаги отначало, а Стабат матер го прецапваме като кална вада...
Жалко, защото солистките са добри, а още по-жалко е, че ние утре ще сме тези, които са с лице към публиката.
Най-жалко за мен е, че не е син и на Перголези - така би обърнал внимание и на тази част от програмата!
По стар си обичай не си организира времето и понечи да продължи репетицията, но днес не му мина номера...
А, всъщност щях да пропусна - инспектора влезе малко след 13:00ч. в залата, но седна да слуша - никаква реакция, че времето отдавна е просрочено, сякаш е в реда на нещата...
А бе, не'ам думи...
Това е единствения диригент в в 14 годишната ми оркестрантска практика, който систематично не си организира времето за работа, и също така постоянно и безочливо удължава репетициите, при това с императивно-капризен маниер... |
Вече и за кучетата стана ясно че няма по задръстен и откачен "диригент" от Божидар Абрашев - син. Жалко само че вятъра го отвя при нас и сега няма оттърване от това чудовище. "Глух и сляп" за всичко което става около него вкючително и музиката която уж той трябва да прави. То Христо Михалев е "Караян" в сравнение с този. Той поне не пречи на оркестъра и не го спира на всеки тон и половина.  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: 01 Декември 2005 19:52 Заглавие: Re: Инспектора на оркестъра... |
|
|
Sao написа: | Petracho написа: | Имам се доста търпелив и толерантен човек, но днес успя да ме изкара извън контрол до степен заекване.
А бе, не'ам думи...
Това е единствения диригент в в 14 годишната ми оркестрантска практика, който систематично не си организира времето за работа, и също така постоянно и безочливо удължава репетициите, при това с императивно-капризен маниер... |
Вече и за кучетата стана ясно че няма по задръстен и откачен "диригент" от Божидар Абрашев - син. Жалко само че вятъра го отвя при нас и сега няма оттърване от това чудовище. "Глух и сляп" за всичко което става около него вкючително и музиката която уж той трябва да прави. То Христо Михалев е "Караян" в сравнение с този. Той поне не пречи на оркестъра и не го спира на всеки тон и половина.  |
И плюли бившо-министерският син цяла неделя. И аз бях там и аз плюх.
ОФД - ВСИЧКИ ПЛЮЯТ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

|
Пуснато на: 01 Декември 2005 21:33 Заглавие: |
|
|
Много са големи грозни и кичозно раздвижени бе... Ще разкобацат форума  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sao

|
Пуснато на: 03 Декември 2005 0:03 Заглавие: |
|
|
Не е искал да избягат и без това малкото прецакани хора от публиката. Белким чуят бездарието на баща му. Ай сиктир бе.  _________________ Open source php board
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
Пуснато на: 03 Декември 2005 0:40 Заглавие: |
|
|
Имаше една приказка за тоягите на чужд гръб...
И още една за тоя, дето ял зелника...
Защо да не поиска човека, като има кой да му даде...
Защо да има пауза - той нали не се е уморил!?
Пък и от какво да се умори, като цяла седмица единствената му работа беше да следи в партитурата докъде е стигнал оркестъра, че дори и това невинаги можеше да проследи, та затова спирахме толкова начесто - поне в симфонията на баща му.
Перголези сигурно е бил по-отработен и затова го карахме по-нацяло.
С други думи оркестъра тази седмица беше като CD player в режим на Auto Reverse.
След като цяла седмица нямаше адекватна ответна реакция над издевателството му над нас, той си помисли че всичко му е позволено.
Както се и получи на практика.
Никой не мисли за нас, както и ние не мислим за себе си.
По-ясно не мога да го кажа! _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
adolfa Гост
|
Пуснато на: 06 Декември 2005 14:36 Заглавие: Re: Инспектора на оркестъра... |
|
|
Не му е за първи (че и за втори) път, когато си пресрочва времето.
Но вместо да се сконфузи или помоли за малко търпение, и дори позволение от наша страна, за да може да си довърши започнатото, дори да се извини че е продрочил времето, той употребява един единствен глагол - "ИСКАМ!" - няма "може ли да ...", "ще ми позволите ли да.." ......
Работата е да се свърши- ако искаш "твърдо работно време" стани озеленител или докер. А ако искаш някой да те пита "може ли да...", "ще ми позволите ли... " иди в публичен дом! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Petracho

|
Пуснато на: 06 Декември 2005 15:49 Заглавие: Re: Инспектора на оркестъра... |
|
|
adolfa написа: |
Работата е да се свърши- ако искаш "твърдо работно време" стани озеленител или докер. А ако искаш някой да те пита "може ли да...", "ще ми позволите ли... " иди в публичен дом! |
Вярно е че сме на ненормиран работен ден, но за целта това трябва да е отразено в програмата, защото там вече са фиксирани началото и края на репетицията. Никакъв проблем не ни е да направим още една репетиция, стига да е обявена. Но от там нататък всеки се съобразява с програмата.
Разбрах че имаш наблюдения и може би опит с публичните домове, но дали е така и с диригенти от типа на Абрашев jr.?
За каква свършена работа говориш?
И още една седмица да му дадеш за репетиции, положението ще си е същото, че може и по-зле да е, защото хората ще са крайно изнервени (съдя за това от петдневния репетиционен период).
И още нещо:
любопитно ми е дали другите диригенти, които си пресрочват времето
(и на други се е случвало), са придобили обноски и маниери в публични домове - защото това са изразите, които чуваме, когато някой си пресрочи времето:
- Ще имате ли нещо против ...?
- Може ли малко да ви задържа ...?
.... и др. от сорта, като смислово се набляга върху думичката "моля", а не "искам" _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|