Държавна Опера - Пловдив
Форум

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лоша организация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Държавна Опера - Пловдив Форуми -> Похвали и Оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Petracho

МнениеПуснато на: 03 Януари 2007 22:07    Заглавие: Лоша организация Отговорете с цитат

Става въпрос за утрешното ни участие на Новогодишния музикален фестивал в НДК (04.01.2007).

За спектакъл, който в 19:00 часа трябва да се стане около 06:00 часа, защото тръгването е в 08:00 часа, заради репетиция, която е в 11:00 часа.

След това висенето (или скитането - кой както реши) ще ни скапе, а иначе от нас ще се очаква качествена продукция.

Независимо от причините за такава разстановка на деня, ние (оркестър, хор, балет) сме тези, които го "отнасят".

Заприличва на ден от турне с дълъг преход, с тази разлика, че разстоянието не е голямо - около 150km. И тъй като това се случва у нас - в България - излиза, че е по-зле.

На добър час!

Духовната храна не е ядене.
Яденето е най-добрата храна.

Последната промяна е направена от Petracho на 05 Януари 2007 1:46; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sao

Местожителство: Loading Please Wait...

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 1:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Мрън мрън Laughing
Petracho

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 2:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Sao написа:
Мрън мрън Laughing

Интересна позиция.
Или по-скоро липса на такава.
По същия начин може да се отговори и на писмото на колегите от софийска опера до министъра на културата; на колегите, завели дело за неизплатени командировъчни; за липсата на консумативи (струни, косми, наем инструменти) и др., и др. ...

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sao

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 8:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе аз също ставах в 6 сутринта и се прибрах в 1. Какво според теб можеше да се направи. Солистите предполагам са искали максимално време за почивка между репетиция и концерт. А както знаеш в операта те са важни. Айде сега нали стоя до Добринка в рейса трябва да си доволен Laughing И накрая във случая за концерта в София нямя закононарушение както в случаите които ти визираш.
Petracho

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 14:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм, че в операта солистите са важни, но не съм чувал за опера само от солисти Wink - още повече, че в случая освен солисти има и оркестър, и хор, и балет, а когато те са уморени е налице предпоставка за повече от допутимите грешки и гафове, които и "звездното" присъствие трудно би туширало.
Освен това не смятам, че "занятието" е имало за цел да изтъкне солистите - за тази цел можеха да направят солов рецитал - едва ли би имало нужда от още три автобуса народ.

Моето "мрън-мрън" е за това, че можеше да се намери по-гъвкаво решение. Като например по-кратка репетиция, предвид това, да не се уморяват солистите - колкото да се настроят микрофоните. Ако солистите са имали нужда да минат нещо с оркестъра можеха да присъстват на репетицията предния ден (нито един от тях не дойде) - така щеше да се избегне по-дългата репетиция в деня на спектакъла.

Ясно ми е, че "мрън-мрън"-моренето ми е глас в пустиня, но го написах нарочно, с надеждата, че завбъдеще това би могло да бъде взето предвид, защото иначе оставяйки нещата така, те ще продължат по същия начин.

Накрая ще кажа, че това до кого съм седял в автобуса няма нищо общо с организацията на "турнето" и никой не може да си пише плюсове за това. Нещо повече, само на теб ще кажа: недоволен съм, защото само на връщане, и то не през цялото време седях на въпросното място Cool

Последната промяна е направена от Petracho на 05 Януари 2007 15:04; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Sao

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност от целия многословен пост само за едно си абсолютно прав, това че за нещата трябва да се говори и те да се назовават независимо дали някой ще каже "ти какво искаш бе" или ще има сърдити или ще има лицеприятни обяснения. Овчедушието и съгласяването с всичко води до "Пловдивска Опера" под управлението на Борислав Иванов - един от най-унизителните и черни периоди за музиканти в БГ. Независимо колко МАНГИЗИ годишно са правели те са си плащали за тях по един или друг начин. Embarassed
Petracho

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично аз смятам, че съм прав за всяка една написана от мен дума (защо иначе да пиша?!).
Добре е, че все пак отчиташ някаква истина в казаното от мен! Exclamation
Но така или иначе всеки си има право на мнение.
Възможно е дори да има недоволни, че сме тръгнали късно и не са имали време да поскитат из столицата, или да погостуват достатъчно на роднини. Знае ли човек...

Върнете се в началото
Sao

МнениеПуснато на: 05 Януари 2007 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Petracho написа:
Добре е, че все пак отчиташ някаква истина в казаното от мен! Exclamation
Но така или иначе всеки си има право на мнение.
Възможно е дори да има недоволни, че сме тръгнали късно и не са имали време да поскитат из столицата, или да погостуват достатъчно на роднини. Знае ли човек...

Аз съм обективен как да не отчитам което си е истина Wink А за скитането какво да ти кажа беше доста близо до мен един от тези Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Държавна Опера - Пловдив Форуми -> Похвали и Оплаквания Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети